Kotisivut-yritykselle

Kotisivut yritykselle – milloin ne kannattaa tilata ammattilaiselta ja milloin tehdä itse?

Voiko kotisivut tehdä itse ilmaiseksi, vai pitäisikö yrityksen satsata sivuihinsa ja hankkia ne ammattilaiselta? Esittelemme suosituimmat ilmaiset nettisivualustat ja autamme sinua valitsemaan sopivan kotisivuratkaisun yrityksellesi. 

Sopivatko ilmaiset kotisivut yritykselleni?

Osa pienyrittäjistä harkitsee tekevänsä kotisivut yritykselleen itse säästääkseen sivuston hankkimiskustannuksissa ja saadakseen sivut ilmaiseksi. Joillekin yrityksille tämä voi olla aivan toimiva valinta, kun taas useimmat yritykset tarvitsevat ammattilaisen tekemät verkkosivut, jotka tukevat yrityksen liiketoimintaa.

Tiedätkö jo haluavasi ammattilaisen suunnittelemat tehokkaat kotisivut yrityksellesi tai haluatko kuulla asiantuntijan suositukset vanhojen nettisivujesi tai Google-näkyvyytesi parantamiseksi?

Ota silloin yhteyttä alla olevalla lomakkeella, niin löydetään yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellenne.

Kun tarvitset yrityksellesi tehokkaat kotisivut, ota yhteyttä

Rakennamme sinulle liiketoimintaasi tukevat sivut maailman suosituimmalla kotisivualustalla yli 2400 sivuston kokemuksella.

Leo Sävel

Leo Sävel

Jos kuitenkin mietit vielä, voisiko itse tehty sivusto sopia yrityksellesi, tämän artikkelin luettuasi tiedät enemmän itse tehtyjen verkkosivujen hyvistä ja huonoista puolista sekä erilaisista ilmaisista kotisivuratkaisuista.

Jos haluaisit tehdä nettisivut yrityksellesi itse, nämä asiat sinun on hyvä tietää:

+ Ilmaisilla sivuilla pääset alkuun ilman kustannuksia

Varsinkin juuri aloittaneella yrityksellä saattaa olla suuri tarve säästää kaikessa missä suinkin voi, joten ajatus ilmaisista kotisivuista voi olla hyvin houkutteleva.

Mikäli budjettisi ei salli rahallista investointia kotisivuihin yrityksellesi, itse tehdyt ilmaiset sivut voivat olla kelvollinen ratkaisu. Jos tuoreella yrityksellä on vähän rahaa, mutta paljon ylimääräistä aikaa, sen ajan voi käyttää hyödyksi kotisivujen parissa.

+ Et maksa ominaisuuksista, joita et tarvitse

Sivujen tekeminen itse voi sopia yrityksellesi myös silloin, jos sivuston sisällöt ja hakukonenäkyvyys eivät ole sinulle tärkeitä, vaan yrityksesi kotisivut ovat vain paikka, josta olemassa olevat kontaktit löytävät yhteystietosi.

Jos haluat kotisivut yrityksellesi vain käyntikortiksi, pärjäät luultavasti aivan hyvin itse tehdyillä ilmaisilla sivuilla.

− Sivujen tekeminen vie aikaa

Kotisivujen tekeminen voi olla huomattavan aikaa vievä projekti, varsinkin kun joudut todennäköisesti opettelemaan kokonaan uuden järjestelmän sitä varten.

Vaikka suosituimmat ilmaiset kotisivualustat on yleensä tehty melko nopeiksi ja käyttäjäystävällisiksi, sivujen tekemiseen ja hiomiseen voi ensikertalaiselta tai tietotekniikkaa heikommin osaavalta tekijältä silti mennä kauan.

− Joudut kirjoittamaan itse sivujen tekstisisällöt

Sivuston tekstisisältöjen tuottamiseen täytyy varata runsaasti aikaa. Usein tekstien kirjoittamiseen ja hiomiseen kuluukin enemmän aikaa kuin itse sivujen rakentamiseen.

Sivujesi tekstit ovat käytännössä niiden myyntipuhe, jolla kävijät houkutellaan ottamaan yhteyttä, joten niihin pitää myös panostaa kunnolla. Hyvät tekstisisällöt ovatkin yrityksen kotisivujen tärkein elementti sekä hakukonenäkyvyyden että potentiaalisten asiakkaiden ostopäätösten kannalta.

− Et välttämättä saa kaikkea tarvitsemaasi ilmaiseksi

Ilmaiset kotisivualustat auttavat käyttäjiä sivujen ulkoasun ja perusrakenteen luomisessa, mutta monet sivujen toiminnallisuudet tai elementit saa käyttöön vasta lisämaksusta tai ne täytyy hankkia muualta.

Esimerkiksi yrityksen logo vaatii yleensä graafisen suunnittelijan palveluita, ja monimutkaisempiin ominaisuuksiin kuten varauskalenteriin tai verkkokauppaan tarvitaan maksullisia lisäosia. Myös sivujen hakukoneoptimointi saattaa vaatia ulkopuolista apua.

− Itse tehtyihin verkkosivuihin voi jäädä piileviä vikoja

Jos yrittäjä päättää tehdä kotisivut yritykselle itse, hänen kannattaa varautua siihen, ettei nettisivuprojekti välttämättä mene kerralla oikein. Varsinkin jos hänellä ei ole aiempaa kokemusta verkkosivujen tekemisestä, yllättävät tekniset haasteet voivat olla jopa todennäköisiä.

Vaikka tällaiset tekniset ongelmat ovatkin myöhemmin korjattavissa, ne voivat helposti jäädä pitkäksi aikaa huomaamatta. Yrittäjä voi esimerkiksi jäädä kuukausiksi odottelemaan yhteydenottoja sivujensa kautta, vain huomatakseen, että tekninen ongelma estää sivuston näkymisen Googlessa tai sivujen yhteydenottolomakkeiden toiminnan.

Haluaisitko houkutella nettisivuillasi enemmän liidejä?

Ilmainen mailisuoramme tarjoaa yli 12 testatusti toimivaa keinoa kasvattaa myyntiäsi verkkosivujesi avulla. Tilaa kattava vinkkipaketti suoraan sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Leo Sävel
CEO, Patner

Leo Sävel

Jos ilmainen kotisivu tuntuu parhaalta ratkaisulta yrityksellesi, jokin seuraavista maksuttomista vaihtoehtoista voisi sopia sinulle:

1. WordPress

Alunperin blogeja varten suunniteltu WordPress on maailman suosituin kotisivujen julkaisujärjestelmä. Sille on tarjolla valtava valikoima erilaisia valmiita teemoja, joiden avulla sivuista saa tehtyä hyvin erilaisia. Kuka tahansa pystyy tekemään WordPressiin omia teemoja ja lisäosia, joten niitä löytyy WordPressille paljon enemmän kuin millekään muulle ilmaiselle alustalle.

Teemoissa on yleensä valmis layout, joka määrittää, miltä valmiit sivut tulevat näyttämään. Näin ollen käyttäjän ei tarvitse välttämättä omata taiteellista silmää saadakseen miellyttävän näköiset kotisivut. Parhaissa teemoissa käyttäjä pääsee muokkaamaan sivujen rakennetta ja ulkoasua vapaasti.

Monet wordpressin teemoista ovat maksullisia, mutta tarjolla on myös paljon tyylikkäitä täysin ilmaisia teemoja. Tarjolla oleviin ilmaisiin teemoihin voit tutustua muun muassa WordPressin omilla verkkosivuilla.

WordPressistä on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa:

  • WordPressin omilla palvelimilla toimiva wordpress.com
  • wordpress.org, josta käyttäjä lataa WordPressin ja hankkii sillä rakentamilleen sivuille domainin ja palvelintilat muualta

WordPress.com:in ilmaisessa versiossa käyttäjän sivuilla ei ole omaa domainia, mutta päivittämällä palvelun maksulliseen versioon sivuille saa uniikin domainin. Itse käytämme aina wordpress.orgista ladattua WordPressiä, ja ylläpidämme asiakkaiden sivut erillisillä pilvipalvelimilla.

Me teemme asiakkaidemme verkkosivut WordPressin monipuolisella Kadence-teemalla ja Gutenberg-lohkoeditorilla, joilla sivuista pystyy tekemään juuri sellaiset, kuin asiakas tarvitsee. Kyseessä on maksullinen teema, mutta asiakkaamme saavat sen sivuilleen käyttöön ilman lisämaksua.

Kotisivut yritykselle vaivattomasti.
Esimerkiksi nämä sivut olemme tehneet Kadencella.

2. Webnode

Webnode on kansainvälinen palvelu, jonka suosittu kotisivutyökalu löytyy myös suomenkielisenä. Webnode on helppokäyttöinen verkkosivualusta, jossa käyttäjä valitsee haluamansa valmiin sivupohjan ja lisää sen päälle omat sisältönsä. Webnodella käyttäjä pystyy aika helposti tekemään yksinkertaisia sivuja, mutta vähänkään vaativampiin sivuratkaisuihin se soveltuu huonosti.

Webnoden ilmaisessa versiossa kotisivuille ei tule omaa domainia, vaan sivuston URL-osoitteen loppuun lisätään aina webnode.fi tai webnode.com. Webnoden maksullisissa sivupaketeissa käyttäjä saa domainin ensimmäiseksi vuodeksi kaupan päälle.

3. Wix

Wix on Webnodea monipuolisempi työkalu, jonka käyttö on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi. Wixin valmiiden sivupohjien valikoima on hyvin laaja, ja käyttäjä pystyy myös muuttamaan sivupohjien eri elementtien sommittelua mieleisekseen.

Wixin suurin vahvuus onkin juuri sen joustavuus, ja sillä voi aivan hyvin luoda yksinkertaiset kotisivut yrityksellesi. Laajempiin tai monimutkaisempiin sivustoihin kuten verkkokauppoihin se ei kuitenkaan ole paras valinta.

Myös Wixissä käyttäjän täytyy päivittää maksulliseen versioon, jos haluaa sivuilleen oman domainin. Wix tarjoaa maksullisen palvelun käyttäjille domainin vuodeksi ilmaiseksi.

4. Weebly

Ilmaisista kotisivualustoista Weebly on yksi helppokäyttöisimpiä. Weeblyssä kotisivut rakennetaan visuaalisella rakentajalla, jossa käyttäjä voi hiirellä raahata elementit paikoilleen.

Valitettavasti sivuston layoutia ei kuitenkaan pääse muokkaamaan yhtä vapaasti kuin esimerkiksi Wixissä, mikä kannattaa ottaa huomioon, jos päätät rakentaa kotisivut yritykselle Weeblyllä. Rajallisten layoutin muokkausmahdollisuuksien takia yritykset eivät saa sivuistaan täysin itsensä näköisiä.

Weeblyssäkin oman domainin käyttö sivuilla vaatii päivittämistä johonkin palvelun maksullisista versioista.

5. Squarespace

Squarespacessa sivut rakennetaan valmiiden teemojen päälle, mutta alustan teemavalikoima on huomattavasti rajallisempi kuin vaikkapa WordPressissä. Squarespacella pystyy silti tekemään näyttäviä sivuja suhteellisen helposti, ja järjestelmä on nopea oppia.

Myös alustalle tarjolla olevien lisäosien määrä on paljon pienempi kuin WordPressissä, mutta Squarespace vastaa itse kaikista palvelussa käytettävistä lisäosista, joten niiden toimintavarmuus on erittäin hyvä.

Voit myös tehdä itse vain osia sivuistasi

Jos haluat säästää yrityksesi kotisivuissa, mutta pelkäät, ettei oma aikasi tai osaamisesi riitä sivujen rakentamiseen alusta loppuun asti, voit myös tehdä kotisivut yrityksellesi vain osittain itse, ja jättää loput sivuprojektista ammattilaisille.

Voit esimerkiksi kirjoittaa itse kaikki sivuston sisällöt, ja tilata sivujen teknisen toteutuksen ammattilaiselta. Jos taas sivuston luominen käy sinulta helposti, mutta hyvien tekstien tuottaminen ei ota sujuakseen, voit käyttää sisältöjen kirjoittamiseen sisällöntuotannon ammattilaista.

Kauttamme voit myös hankkia WordPressin ilmaiseksi alustettuna Kadence-teemalla, jolla voit itse rakentaa sivujasi ilman koodausosaamista.

Maksat ainoastaan domainista 20 €:n vuosimaksun sekä pilvipalvelimista alk. 19 € kuukaudessa. WordPressin Kadence-teeman käyttö sisältyy hintaan, mikä tarkoittaa että säästät 199 $ / v lisenssikustannukset.

Kun tarvitset yrityksellesi tehokkaat kotisivut, ota yhteyttä

Rakennamme sinulle liiketoimintaasi tukevat sivut maailman suosituimmalla kotisivualustalla yli 2400 sivuston kokemuksella.

Leo Sävel

Leo Sävel