WordPress-kotisivut

Kattava WordPress-opas PK-yrityksille

Mietitkö olisiko WordPress kotisivuillesi oikea alusta, vai tarvitsetko yrityksellesi jonkin muun verkkosivuratkaisun? Tässä oppaassa tarjoamme sinulle ammattilaisten näkökulman WordPress-alustaan ja kerromme, miksi se sopii niin hyvin PK-yritysten nettisivuihin vuonna 2023.

Kerromme muun muassa:

 • Mikä WordPress on?
 • Mihin kaikkeen WordPress soveltuu?
 • Mitä WordPressin teemoilla ja lisäosilla voi tehdä?
 • Ja paljon muuta..
WordPress-kotisivut lomake HERO
WordPress-kotisivut

Sisältö

Osa 1

Miksi juuri WordPress-nettisivut?


Kotisivujen merkitys yritykselle on suuri, sillä ne antavat mahdollisuuden hallita yrityksen verkkoläsnäoloa ja luoda luotettavan kuvan yrityksestä. WordPress on maailman suosituin alusta verkkosivujen rakentamiseen, ja sen avulla voi helposti rakentaa ammattimaisia sivustoja ilman koodaustaitoja. Tässä tekstissä käsitellään syitä, miksi juuri WordPress on hyvä valinta yritysten nettisivuihin.

Miksi WordPress?

Miksi yrityksesi tarvitsee kotisivut?

Kotisivut antavat mahdollisuuden hallita itse yrityksesi verkkoläsnäoloa sen sijaan, että olisit riippuvainen pelkästään sosiaalisen median kanavista tai muista alustoista.

Potentiaaliset asiakkaat myös olettavat yrityksellä olevan verkkosivut, josta he löytävät kaiken tarvitsemansa tiedon. Kun ihmiset etsivät tietoa yrityksestä, yleensä he katsovat ensimmäiseksi juuri yrityksen omat kotisivut.

Jos sivuja ei löydy, se antaa yrityksestäsi herkästi epäilyttävän kuvan. Käytännössä yrityksesi kotisivut ovatkin todiste siitä, että yrityksesi ylipäänsä on olemassa.

Miksi WordPress on hyvä valinta yritysten nettisivuihin?

Olitpa sitten ostamassa yrityksellesi nettisivuja tai tekemässä ne itse, oikean alustan valinta on kriittisen tärkeää. Kaikki haluamasi toiminnallisuudet eivät välttämättä ole mahdollisia toteuttaa kaikilla alustoilla, joten ikävien yllätysten välttämiseksi alustan valinta olisi tärkeää saada kerralla oikein.

WordPress on maailman suosituin alusta verkkosivujen rakentamiseen. WordPressiä käyttää yli 42 % kaikista internetin verkkosivustoista, mukaan lukien miljoonat pienyritysten verkkosivustot kaikkialla maailmassa.

Parasta WordPressissä on se, että sen avulla saat käyttöösi tuhansia valmiita verkkosivustomalleja, laajennuksia ja lisäosia. WordPressillä on mahdollista tehdä lähes millaisia verkkosivustoja tahansa ilman koodauksen opettelua.

Osa 2

WordPress pähkinänkuoressa


WordPress on alun perin suunniteltu blogien julkaisualustaksi, mutta nykyään se on kattava sisällönhallintajärjestelmä (CMS), joka tarjoaa monipuoliset työkalut verkkosivustojen rakentamiseen ja päivittämiseen. WordPressiin on saatavilla laaja valikoima valmiita teemoja ja lisäosia, ja sen avoin lähdekoodi mahdollistaa sen muokkaamisen mieleiseksi. Tekstissä käsitellään myös WordPress.orgin ja WordPress.comin eroja ja kumpi vaihtoehto sopii paremmin eri käyttötarkoituksiin.

WordPress pähkinänkuoressa

Mikä WordPress tarkalleen ottaen on?

WordPress on alun perin luotu blogien julkaisua varten, mutta se ei tänä päivänä ole pelkkä blogialusta, vaan kattava sisällönhallintajärjestelmä, eli englanniksi Content Management System (CMS). Se tarjoaa monipuoliset työkalut verkkosivustojen rakentamiseen ja päivittämiseen.

WordPressiin on saatavilla valtava määrä valmiita teemoja ja lisäosia eli plugineita. Hyvällä teemalla ja sopivilla lisäosilla yrityksesi WordPress-kotisivuista voidaan tehdä juuri sellainen kuin tarvitset. Henkilökohtaisten blogisivustojen lisäksi WordPressillä tehdään muun muassa suuria yrityssivustoja ja laajoja verkkokauppojakin.

WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin, joten kuka tahansa voi muokata ja kehittää sitä mieleisekseen.

WordPress.org vai WordPress.com?

WordPress.orgin ja WordPress.comin välinen ero aiheuttaa toisinaan hämmennystä, joten avataanpa sitä tässä hieman. Merkittävin eroavaisuus liittyy siihen, kuka verkkosivustoasi käytännössä hallinnoi.

WordPress.com

 • Kotisivupalvelu, joka hostaa sivuston puolestasi.
 • Ilmaisessa versiossa sivustollasi on WordPress-alidomain, jolloin sivujesi osoite on muotoa www.yrityksesinimi.wordpress.com. Et myöskään voi käyttää sivuillasi mitään mukautettuja teemoja tai lisäosia.
 • Päivittämällä WordPress.comin maksullisiin versioihin saat sivustollesi enemmän ominaisuuksia käyttöösi ja pystyt hankkimaan yksilöllisemmän mukautetun domainin, kuten www.yrityksesinimi.fi.
 • Soveltuu hyvin esimerkiksi ihmisille, jotka pitävät blogia harrastusmielessä.

WordPress.org

 • Käytä sivustosi ylläpitoon erillistä palveluntarjoajaa kuten Helppoja kotisivuja, tai houstaa sivustosi omalla palvelimellasi.
 • WordPress-ohjelmiston voi ladata ilmaiseksi, mutta domainin hankkimisesta ja sivujen ylläpidosta koituu jonkin verran kustannuksia. Lisäksi useimmat yritykset tilaavat myös sivujensa toteutuksen ammattilaisilta.
 • Sinulla on täysin vapaat kädet muokata sivustostasi sellainen kuin haluat, ja sinun on mahdollista hankkia sivuillesi kaikki tarvitsemasi toiminnallisuudet.
 • Yritykset valitsevat yleensä tämän vaihtoehdon, jotta yrityksen nettisivuista pystytään tekemään juuri oikeanlaiset.

Osa 3

WordPress-kotisivujen hinta


WordPress-kotisivujen hinta muodostuu monista tekijöistä, kuten suunnittelijan tai yrityksen taitotasosta ja sijainnista. Yksinkertaisten kotisivujen hinta voi olla noin 500–3000 euroa, kun taas laajempien ja monimutkaisempien projektit voivat maksaa jopa yli 10 000 euroa. On tärkeää huomioida, että todellinen hinta riippuu aina asiakkaan tarpeista ja budjetista, ja tarjouksia kannattaa vertailla ennen päätöksen tekemistä.

WordPress-kotisivujen hinta

Mistä WordPress-sivujen hinta muodostuu?

WordPress-kotisivujen hinta voi vaihdella huomattavasti riippuen monista tekijöistä, kuten kotisivujen suunnittelusta ja kehittämisestä vastaavan henkilön tai yrityksen taitotasosta, kokemuksesta ja sijainnista.

Tällaisissa kotisivuissa käytetään yleensä valmiita teemoja, joita voidaan muokata asiakkaan tarpeiden mukaan.

Sivuston laajuus ja monimutkaisuus vaikuttavat hintaan

Yksinkertaisten WordPress-kotisivujen hinta yritykselle voi vaihdella noin 500–3000 euron välillä riippuen siitä, mitä ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia kotisivuihin sisältyy.

Laajempien WordPress-kotisivujen hinta voi vaihdella 2000–10 000 euroon tai jopa enemmän, riippuen projektin laajuudesta ja monimutkaisuudesta. Laajemmat projektit saattavat sisältää esimerkiksi jopa kymmeniä sivuja, verkkokaupan, kirjautumismahdollisuuden asiakkaille, varausjärjestelmän, integraatioita muiden ohjelmistojen kanssa ja muita lisäominaisuuksia.

On tärkeää muistaa, että nämä ovat vain suuntaa antavia hintoja, ja todellinen hinta riippuu aina asiakkaan tarpeista, vaatimuksista ja budjetista. Suosittelemme etsimään useita tarjouksia eri kehittäjiltä tai yrityksiltä ja vertailemaan niitä ennen kuin teet päätöksen. Näin saat yrityksesi tarpeisiin ja budjettiin sopivimman kokonaisratkaisun.

Psst. Voit myös käydä pyörittelemässä meidän hintalaskuriamme ja kokeilla paljonko suunnitelmissa olevat verkkosivut voisivat meillä maksaa.

Nyt on korkea aika nostaa teidänkin verkkosivut uudelle tasolle

Tehdään verkkosivuistanne yrityksesi työjuhta ja väsymätön liidikone. Kone, jonka käyttäjät löytävät hakukoneiden kautta ja jossa käyttäjät viihtyvät ja tekevät sivuston omistajan, eli sinun toivomia toimenpiteitä.

Leo Sävel
WordPress-kotisivut lomake 01

Osa 4

WordPressin teemat


WordPressin teemapankista löytyy tuhansia valmiita teemoja, jotka voit valita sivujesi visuaalisen ilmeen pohjaksi. Teeman valitseminen on tärkeää, sillä ne eroavat toisistaan huomattavasti siinä, kuinka paljon niitä voi muokata. Hyvä teema on responsiivinen, nopea latautumaan ja hakukoneystävällinen.

WordPress teemat

Laaja valikoima valmiita WordPress-teemoja

WordPress-teemat ovat valmiita pohjia, jotka määrittelevät WordPress-sivuston visuaalisen ilmeen. WordPressin omasta teemakaupasta löytyy tuhansia erilaisia teemoja eri tarkoituksiin ja tarpeisiin. Sivuilla käytettävää teemaa voi tarvittaessa helposti vaihtaa WordPressin hallintapaneelin kautta.

Oikean teeman valitseminen on tärkeää, sillä ne eroavat toisistaan huomattavasti muun muassa sen osalta, kuinka vapaasti niitä käyttävien sivujen ulkoasua voi muokata.

Joissain teemoissa voit tehdä vain verrattain pieniä muutoksia, kuten lisätä omia kuvia ja sisältöjä sivuille. Parhaissa teemoissa sivujen tekijällä taas on täysin vapaat kädet rakentaa sinulle juuri sellainen sivusto kuin haluat.

Hyvä teema myös on selkeä ja responsiivinen eli se skaalautuu hyvin eri laitteille ja näytöille. Lisäksi teeman tulisi olla nopea latautumaan ja hyvin optimoitu hakukoneille.

Miten valitset oikean WordPress-teeman sivuillesi?

Se, mikä WordPress-teema on paras riippuu sivustosi tarpeista ja tavoitteista. Hyviä teemoja on monia, mutta tärkeintä on valita teema, jolla saat yrityksesi tarpeita parhaiten palvelevat kotisivut.

Itse käytämme omilla ja asiakkaidemme kotisivuilla tällä hetkellä Kadence-teemaa ja WordPressiin integroitua Gutenberg-sivurakentajaa. Niiden avulla pystymme rakentamaan sivustoja, jotka ovat nopeita, optimoituja ja ennen kaikkea juuri sellaiset, jotka asiakas tarvitsee.

WordPressin lapsiteemat

WordPress-lapsiteema on teema, joka perustuu toiseen teemaan, mutta jota voidaan muokata ilman, että alkuperäistä teemaa muutetaan. Lapsiteema voi sisältää muokattua koodia, toimintoja tai kuvia, jotka poikkeavat alkuperäisestä teemasta.

Lapsiteeman käyttäminen on hyvä käytäntö, koska se mahdollistaa alkuperäisen teeman päivitysten tekemisen ilman, että menetät muokkauksiasi. Jos teet muutoksia suoraan alkuperäiseen teemaan, ne häviävät aina päivitysten yhteydessä.

Osa 5

WordPressin lisäosat ja vimpaimet


WordPress-lisäosat ja vimpaimet ovat erittäin hyödyllisiä WordPress-sivustojen toiminnallisuuksien laajentamisessa ja monipuolistamisessa. Tuhansien saatavilla olevien lisäosien ja vimpainten avulla sivustoille voi lisätä esimerkiksi hakukoneoptimointia, analytiikkaa ja paljon muuta. On kuitenkin tärkeää valita vain tarpeelliset lisäosat ja vimpaimet, jotta sivuston nopeus ja yhteensopivuus säilyvät hyvinä.

WordPress lisäosat ja vimpaimet

Pluginit eli lisäosat

WordPress-lisäosat eli pluginit ovat ohjelmistokomponentteja, jotka laajentavat WordPressin toiminnallisuuksia ja mahdollistavat erilaisten ominaisuuksien käytön WordPress-sivustoilla. Lisäosia on saatavilla tuhansia erilaisia, ja ne voivat tarjota monia erilaisia toimintoja, kuten SEO-optimointia, analytiikkaa, sosiaalisen median integraatiota, verkkokauppaominaisuuksia, tietoturvaominaisuuksia ja paljon muuta.

Lisäosien asentaminen ja käyttäminen WordPress-sivustolla on helppoa. Voit hakea ja asentaa niitä WordPressin lisäosavalikoimasta, joka löytyy WordPressin hallintapaneelista. Voit myös ladata ja asentaa lisäosia manuaalisesti tai käyttämällä FTP-ohjelmaa.

Joitain suosittuja WordPress-lisäosia ovat esimerkiksi Rank Math (hakukoneoptimointi), Fluent Forms (lomake), WooCommerce (verkkokauppa). On kuitenkin tärkeää muistaa, että liian monet lisäosat voivat hidastaa sivustoa ja aiheuttaa yhteensopivuusongelmia, joten on suositeltavaa käyttää vain tarpeellisia lisäosia.

WordPress-vimpaimet

WordPress-vimpaimet eli widgetit ovat pieniä ohjelmistokomponentteja, joita voi käyttää sivupalkissa, alapalkissa tai muissa widget-alueilla WordPress-sivustoilla. Vimpaimia voi käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten esimerkiksi sisältöjen esittämiseen, tilaajien keräämiseen, navigaation parantamiseen ja paljon muuhun.

WordPress sisältää joitakin vakiovimpaimia, kuten esimerkiksi ”Teksti”, ”Viimeisimmät artikkelit” ja ”Arkisto”, lisäksi saatavilla on tuhansia erilaisia vimpaimia. Käytännössä teemasta riippuen, vimpain-alueelle voi luoda mitä tahansa.

Vimpaimien asettelu ja sijoittelu widget-alueilla on helppoa, sillä WordPressin hallintapaneelissa on käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, jonka avulla voit vetää ja pudottaa vimpaimia haluamiisi paikkoihin.

On tärkeää valita vimpaimet huolellisesti ja käyttää vain tarpeellisia vimpaimia, jotta vältetään sivun hidastuminen ja yhteensopivuusongelmat.

Osa 6

Moderni kotisivualusta


WordPress on moderni kotisivualusta, joka on erittäin hakukoneystävällinen ja nopea. WordPress on suunniteltu alusta alkaen huomioiden hyvät hakukoneystävälliset käytännöt, ja sen sisäänrakennettu postauseditori mahdollistaa avainsanojen ja metatietojen lisäämisen jokaiseen sivuun tai artikkeliin. WordPressin nopeus perustuu sen keveyteen, optimointiin ja tehokkaaseen koodiin, ja sen nopeutta voidaan edelleen parantaa käyttämällä optimointivinkkejä ja työkaluja.

WordPress moderni kotisivualusta

SEO-ystävällinen WordPress

WordPress on suunniteltu hakukonenäkyvyys silmällä pitäen jo alusta alkaen. Hakukoneoptimointi eli SEO on huomioitu WordPressissä monin eri tavoin. Tässä muutamia esimerkkejä:

 • WordPressissä on paljon erilaisia SEO-liitännäisiä, kuten Yoast SEO, Rank Math, All in One SEO Pack ja SEOPress. Nämä liitännäiset auttavat optimoimaan sivuston sisällön, metatiedot, otsikot ja kuvat hakukoneystävällisiksi. Meidän suosikki on Rank Math.
 • WordPressin sisäänrakennettu postauseditori mahdollistaa avainsanojen ja metatietojen lisäämisen jokaiseen sivuun tai artikkeliin. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään, mistä sivuissa on kyse.
 • WordPress on rakennettu huomioiden hyvät hakukoneystävälliset käytännöt, kuten responsiivinen suunnittelu ja nopea latausaika. Nämä ovat tärkeitä tekijöitä hakukoneoptimoinnissa.
 • WordPressin käyttäjät voivat käyttää SEO-ystävällisiä teemoja ja lisäosia, jotka on suunniteltu optimoimaan sivuston hakukoneystävällisyys.
 • WordPressin yhteisö tarjoaa paljon resursseja ja oppaita, jotka auttavat käyttäjiä parantamaan sivustonsa hakukoneystävällisyyttä.

Huomionarvoista on, että hakukoneoptimointi on jatkuvaa työtä, eikä se tapahdu yhdessä yössä. On tärkeää huolehtia sivuston hakukoneystävällisyydestä jatkuvasti ja käyttää oikeita työkaluja ja menetelmiä sen parantamiseksi.

WordPress on nopea

Nopeasti latautuvat ja reagoivat verkkosivut ovat olennaisen tärkeitä hyvän käyttäjäkokemuksen tarjoamiseksi. Potentiaaliset asiakkaat lähtevät nopeasti sivuiltasi, jos ne eivät lataudu riittävän nopeasti tai toimi kunnolla heidän laitteillaan. 

WordPress-kotisivuista on mahdollista tehdä hyvin nopeat, koska WordPress on kehitetty käyttämään tehokkaita ja optimoituja tekniikoita sivuston suorituskyvyn parantamiseksi. WordPressin ydintiimi on pyrkinyt jatkuvasti parantamaan sen suorituskykyä, turvallisuutta ja käyttökokemusta. 

WordPressin nopeus perustuu moniin tekijöihin, kuten sen keveys, optimointi ja tehokas koodi. WordPressin peruskoodi on optimoitu suorituskyvyn parantamiseksi, ja sen lisäksi on olemassa monia nopeita ja kevyitä teemoja ja lisäosia, jotka auttavat parantamaan sivuston nopeutta. 

Lisäksi WordPressin monipuolinen käyttäjäyhteisö on kehittänyt monia optimointivinkkejä ja työkaluja, joiden avulla sivuston nopeutta voidaan edelleen parantaa. Esimerkiksi WordPressin käyttöön voi liittää sisällön jakelupalvelun (CDN), joka parantaa sivuston latausnopeutta entisestään, mikäli omistat esimerkiksi maailmanlaajuisen sivuston. 

WordPressin nopeus riippuu myös käytetystä palveluntarjoajasta ja sen tarjoamasta infrastruktuurista. Nopeat palvelimet, optimaalisesti konfiguroidut tietokannat ja oikein konfiguroidut palvelinympäristöt auttavat varmistamaan sivuston nopean latausajan. 

Responsiiviset WordPress-kotisivut

Verkkosivujen responsiivisuus tarkoittaa sitä, että sivut muokkautuvat automaattisesti eri laitteiden kuten puhelimen, tabletin tai tietokoneen näytölle sopiviksi, jotta sivuston käyttäjät voivat käyttää sitä saumattomasti erilaisilla laitteilla. 

Useimmat WordPress-teemat ovat responsiivisia ja täyttävät modernien mobiililaitteiden ja tietokoneiden vaatimukset. Responsiivinen teema mukautuu eri laitteiden näyttökokoihin automaattisesti ja optimoi sivuston sisällön asettelun käyttökokemuksen parantamiseksi.  

Lisäksi WordPress-verkkosivuilla voidaan käyttää myös responsiivisia lisäosia, kuten mobiililaitteille optimoituja sivupohjia, navigointivalikkoja, lomakkeita ja muita toimintoja, joiden avulla sivuston responsiivisuutta voidaan parantaa. 

Responsiivisuus on tärkeä ominaisuus modernissa verkkosuunnittelussa, sillä nykyään yhä useammat käyttäjät käyttävät mobiililaitteita sivustojen selailuun. Responsiivinen WordPress-sivusto takaa, että kävijät voivat käyttää sivustoasi helposti ja saumattomasti missä tahansa laitteessa.  

Nyt on korkea aika nostaa teidänkin verkkosivut uudelle tasolle

Tehdään verkkosivuistanne yrityksesi työjuhta ja väsymätön liidikone. Kone, jonka käyttäjät löytävät hakukoneiden kautta ja jossa käyttäjät viihtyvät ja tekevät sivuston omistajan, eli sinun toivomia toimenpiteitä.

Leo Sävel
WordPress-kotisivut lomake 02

Osa 7

WordPressin käyttö


Tässä tekstissä käsitellään WordPressin käyttöä verkkosivustojen hallinnointiin. Tekstissä kerrotaan WordPressin asentamisesta ja käytöstä, ja siitä miten käyttäjäystävällinen WordPress on verrattuna muihin avoimen lähdekoodin kotisivuratkaisuihin. Lisäksi käsitellään WordPressin käyttöoikeuksien hallintaa ja käyttöoikeustasoja.

WordPressin käyttö

WordPressin asentaminen 

Yleensä yritykset tilaavat verkkosivujensa toteutuksen sivustoammattilaisilta, jotka hoitavat WordPressin asennustyöt, päivitykset ja kaikki yksityiskohdat asiakkaan puolesta. Jos kuitenkin haluat asentaa WordPressin itse, palveluntarjoajalta löytyy myös yleensä hyvät ohjeet tähän. Yleisesti ostaessasi WordPress webhotellin, on WordPress jo valmiiksi asennettu puolestasi. 

Käyttäjäystävällinen WordPress

WordPress-sivuston rakentaminen ja hallinta on verrattain helppoa sen intuitiivisen käyttöliittymän ansiosta. Vaikka WordPressin käytön opettelu vie toki jonkin verran aikaa, WordPress on silti käyttäjäystävällisempi kuin muut avoimen lähdekoodin kotisivuratkaisut. 

Kaikki toiminnot, joita tarvitset verkkosivuston hallinnoinnissa, ovat käytettävissä WordPressin Ohjauspaneelin kautta. Valikot sijaitsevat sivupalkissa, jossa voit luoda uusia blogikirjoituksia tai asentaa ja hallita liitännäisiä muutamalla yksinkertaisella napsautuksella. 

Gutenberg-lohkoeditorin avulla voit luoda mukautetun blogikirjoituksen sekä muokata sivun sisällä olevia elementtejä helposti. Työkalu on niin intuitiivinen, että kaikki yleisimpiä tekstinkäsittelyohjelmia tuntevat voivat käyttää sitä ongelmitta. 

Voit myös helposti muokata WordPress-sivustoasi ilman koodausta. Jos haluat käyttää sivujen ulkoasun muokkaukseen Drag and drop -tyylistä sivunrakentajaa, se onnistuu esimerkiksi Divin tai Elementorin kaltaisilla sivurakentajilla.

WordPressin käyttöoikeuksien hallinta 

WordPressillä sivustosi käyttöoikeuksien hallinta on todella helppoa. Voit lisätä sivuille uusia käyttäjiä, ja määrittää heille käyttöoikeustason sen mukaan, mitä heidän tulee pystyä sivuilla tekemään. Tämä onnistuu WordPressin hallintapaneelin Käyttäjät-välilehdeltä. 

Käyttöoikeustasot jakautuvat käytännössä viiteen rooliin: Pääkäyttäjä (Administrator), Päätoimittaja (Editor), Kirjoittaja (Author), Avustaja (Contributor) sekä Tilaaja (Subscriber). Pääkäyttäjällä on täydet käyttöoikeudet, kun taas Tilaajat voivat vain lukea sisältöä tai muokata omia käyttäjätietojaan. 

Osa 8

WordPressin päivittäminen ja tuki


WordPress-sivujen päivittäminen on tärkeää, jotta voit pitää sivustosi turvallisena ja suorituskykyisenä. Onneksi WordPressin päivittäminen on tehty varsin helpoksi, ja tämä artikkeli tarjoaa ohjeet päivityksen suorittamiseen. Lisäksi kerromme, miten WordPress-yhteisö voi auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa.

WordPress päivitykset ja tuki

WordPressin päivitykset

Kotisivujen säännöllinen päivittäminen on tärkeää, jotta voit pitää sivustosi turvallisena ja suorituskykyisenä. WordPress-sivujen päivittäminen on onneksi tehty varsin helpoksi.

Se onnistuu seuraavilla ohjeilla:

 • Varmuuskopioi sivustosi aina ennen päivityksen aloittamista. Tämä on tärkeää, jotta voit palauttaa sivuston edellisen version, jos päivityksessä ilmenee ongelmia.
 • Tarkista, onko käytössäsi oleva WordPress-versio on vanhentunut ja vaatii päivityksen. Voit tarkistaa tämän kirjautumalla WordPressin hallintapaneeliin ja tarkistamalla, onko uusi päivitys saatavilla.
 • Päivitä WordPress käyttämällä automaattista päivitystoimintoa WordPressin hallintapaneelissa.
 • Tarkista sivustosi huolellisesti varmistaaksesi, että kaikki toimii normaalisti. Jos havaitset ongelmia, kokeile poistaa käytöstä joitain lisäosia, jotka saattavat aiheuttaa yhteensopivuusongelmia.

WordPress-yhteisö apuna ongelmatilanteissa

WordPressillä on erittäin suuri ja aktiivinen käyttäjäkunta, ja ihmiset keskustelevat verkossa aktiivisesti erilaisista WordPressiin liittyvistä aiheista. Nettifoorumit tai Facebook ryhmät ovatkin aloittelijalle hyvä paikka oppia lisää WordPressistä tai löytää apua mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Koska WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin ja on niin suosittu, sen kehittäminen ei ole riippuvainen vain yhdestä kehitystiimistä. Siksi WordPress-alusta ja sille tarjolla olevien työkalujen valikoima kasvaa ja kehittyy todella nopeasti kaiken aikaa.

Osa 9

Yhteenveto WordPressistä


WordPress-kotisivut ovat erinomainen ratkaisu niin yrityksille, yhdistyksille kuin yksityishenkilöillekin. WordPress-alusta ja sen valtava valikoima erilaisia teemoja ja työkaluja on niin monipuolinen, että se soveltuu niin ilmaisiin harrastussivuihin kuin laajoihin ja hintavampiin verkkosivustoihinkin.

WordPress yhteenveto

Jos haluat tilata WordPress-sivusi ammattilaiselta tai vain kysyä lisätietoja WordPressistä, jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin jutellaan kuinka voimme auttaa.

Nyt on korkea aika nostaa teidänkin verkkosivut uudelle tasolle

Tehdään verkkosivuistanne yrityksesi työjuhta ja väsymätön liidikone. Kone, jonka käyttäjät löytävät hakukoneiden kautta ja jossa käyttäjät viihtyvät ja tekevät sivuston omistajan, eli sinun toivomia toimenpiteitä.

Leo Sävel
WordPress-kotisivut lomake FOOTER