Domain

Hanki domain yritykselle, meiltä saat kaikki verkkotunnukset helposti

Domainin varaaminen edullisesti. Domain eli verkkotunnus määrittää yrityksesi www-osoitteen ja mahdollisten sähköpostilaatikoiden päätteen.

Jätä yhteydenottopyyntö!

Kauttamme saat yleisimmät tunnukset esimerkiksi: .fi, .com, .net, .org ja .info hintaan 20 €/vuosi. Tarvittaessa saat myös kaikki harvinaisemmatkin domain-päätteet, esimerkiksi .pro, .guru tai .blog.

Domain eli www-osoite

Hanki täydellinen domain yrityksellesi

Domain eli verkkotunnus (www-osoite) on yrityksesi kotisivujen osoite. Verkkotunnus koostuu kahdesta osasta: ylemmän tason verkkotunnuksesta, kuten .com tai .fi ja toisen tason verkkotunnuksesta, kuten helpotkotisivut.

Miten voin siirtää verkkotunnuksen Helpoille Kotisivuille?

  • Onko sinulla jo olemassa oleva domain, jonka haluat siirtää meille ylläpitoon?
  • Siirtoa varten tarvitsemme välittäjänvaihtoavaimen (tunnetaan myös nimellä siirtoavain).
  • Pyydä avain nykyiseltä verkkotunnusvälittäjältäsi sähköpostilla ja lähetä se meille.

Tarkista domainin saatavuus

Jos et löytänyt hakutoiminnolla tietoa esimerkiksi haluamastasi domainista erikoispäätteellä, ota yhteyttä, niin selvitämme sinulle domainin saatavuuden. Harvinaisempien tunnusten hinnat vaihtelevat.

3 asiaa, jotka kannattaa huomioida, kun valitse domainia yrityksellesi

Domainin varaaminen on helppoa, mutta oikeanlaisen domainin valintaan kannattaa panostaa. Hyvä domain on yksiselitteinen, helposti muistettava ja toimintaasi kuvaava.

1. Huomioi domainin varaamisessa muut samankaltaiset osoitteet

Yrityksellesi sopivan domain-nimen valinta on tärkeää, sillä hyvä domain on perusta kotisivuillesi, blogillesi tai verkkokaupallesi. Usein paras verkkotunnus on yrityksesi tai palvelusi nimi.

Domainia varatessasi huolehdi, ettei se loukkaa kenenkään muun rekisteröimää domainia tai tavaramerkkiä.

Kannattaa myös tarkistaa, ettei domain sekoitu kenenkään muun verkkotunnukseen (esim. .com). Googlettamalla voit selvittää, ettei verkkotunnukseen kaavailtu nimi ole suosittu jossakin toisessa käytössä.

2. Varaa domain, joka on helppo lausua ja muistaa

Hyvä domain on selkeä, ja se on helppo lausua ääneen niin, että kuulija voi ymmärtää sen vain yhdellä tapaa eikä väärinkäsityksiä pääse syntymään.

Kannattaa valita sellainen domain, jota on vaikea kirjoittaa väärin. Esimerkiksi väliviivojen käyttäminen ei useinkaan ole optimaalisin vaihtoehto. Lyhyt domain jää yleensä helpommin mieleen, mutta erilaisia lyhenteitä voi olla vaikea muistaa.

Huomioi domainin valinnassa sen soveltuvuus myös sähköpostiosoitteeseesi.

3. Tarvitsetko erilaisia botteja eri palveluille?

Domainiin on tarvittaessa mahdollista sisällyttää ääkkösiä.

Kannattaa kuitenkin varata lisäksi myös ilman ääkkösiä oleva päädomain, johon ääkkösiä sisältävän domainin liikenne ohjataan.

Tällä tavoin vierailija löytää aina sivustollesi riippumatta siitä, kirjoittaako hän osoitteen ääkkösillä vai ilman niitä.

Domainin varaaminen on näin helppoa

Sivuillasi ei ole kotia ilman osoitetta

Valitse yrityksellesi parhaiten sopiva ikioma verkkotunnus ja tarkista onko se vapaana. Jos et löytänyt hakutoiminnolla tietoa esimerkiksi haluamastasi domainista erikoispäätteellä, ota yhteyttä, niin selvitämme sinulle domainin saatavuuden. Harvinaisempien tunnusten hinnat vaihtelevat.

Ilmoita meille haluamasi domain, niin rekisteröimme sen sinulle

Toimi pian, sillä vapaana olevan domainin voi rekisteröidä kuka tahansa. Halutessasi voit hankkia myös useamman domainin, jotka kaikki ohjautuvat kotisivuillesi, tai niille voi rakentaa vaikkapa omat laskeutumissivunsa. Kun olemme rekisteröineet domainin, sille määritetään nimipalvelimet, joita hallinnoidaan kauttamme.

Domainit rekisteröidään minimissään vuoden määräajaksi

Vuoden päästä uusimme domainin automaattisesti puolestasi, mikäli et ilmoita sen päättymisestä.

Näin käsikirjoitamme chatbotin puolestasi

  • Yhteydenotto: Ota yhteyttä ja kerro minkä domainin eli www-osoitteen haluaisit varata.
  • Muut palvelut: Onko mielessäsi muita palveluita domainiin liittyen kuten esimerkiksi sähköpostilaatikot tai kenties uudet kotisivut?
  • Ostaminen: Ostamme domainin puolestasi. Olemmekin mm. Traficomin virallinen verkkotunnusvälittäjä. Kaikki .fi tunnukset rekisteröidään Traficomille.
  • Irtisanominen: Voit irtisanoa tai vaihtaa palveluntarjoajaa yhtä helposti kun domainin ostokin. Irtisanoessa lopetamme domain palvelut ja siirto tapauksissa toimitamme siirtoavaimen uutta palveluntarjoajaa varten.

Jätä yhteydenottopyyntö!