Tärkeät yritystiedot esille Googlessa

Google My Business -tilillesi kannattaa laittaa näkyville tärkeät yritystiedot, kuten sijaintisi, aukioloaikasi, verkkosivujesi osoite ja puhelinnumerosi. Näin potentiaaliset asiakkaasi tietävät, miten tavoittaa yrityksesi. Tämä tekee yrityksesi helpommin lähestyttäväksi varsinkin mobiililaitteilla, joille esimerkiksi puhelinnumero näytetään linkkinä, jota klikkaamalla käyttäjä voi suoraan soittaa yrityksellesi.

Google My Business -tilin luoneen yrityksen tiedot näkyvät Google-hauissa hakutulosten ohessa niin, että hakijan huomio helposti kiinnittyy niihin. Näin tarjoat hakijalle olennaiset tiedot yrityksestäsi yhdessä paikassa.

Pöytäkoneella yrityksesi tiedot näytetään hakutuloksissa näin:

Google My Business

Kun haluat kasvattaa Google-näkyvyyttäsi, ota yhteyttä

Suunnitellaan yhdessä liiketoimintaasi tukeva hakukonenäkyvyyden strategia, jolla Google-sijoituksesi nostetaan uudelle tasolle.

Leo Sävel

Leo Sävel
Blogi alalomake hakukoneoptimointiin

Sijainnilla ja asiakastyytyväisyydellä on merkitystä

Hakutuloksissa otetaan huomioon myös maantieteellinen sijainti. Kun joku etsii yrityksesi tarjoamia palveluita sen toimialueelta, Google saattaa ehdottaa yritystäsi hakijalle.

Google tarjoaa tiettyä palvelua etsivälle 3 mielestään parasta vaihtoehtoa, ja näyttää niiden sijainnin kartalla. Niiden alla olevasta painikkeesta hakija saa halutessaan näkyviin lisää hakuvaihtoehtoja. Sekä yrityksen saamat arvostelut että sen etäisyys haetulta alueelta vaikuttavat siihen, mitä palveluntarjoajia hakijalle ehdotetaan.

Mitä enemmän hyviä arvosteluja yrityksesi on saanut, sitä parempi mahdollisuus sillä on näkyä hakutuloksissa. Sijainnin ja arvostelujen lisäksi myös hakijan aikaisempi nettikäyttäytyminen ja sijainti hakua tehtäessä vaikuttavat hakutuloksiin.

Tätä Google tarjosi, kun etsimme ravintolaa Tampereelta:

Google My Business Local Business

Lisää yrityksesi Google Maps -kartalle

Saadaksesi yrityksesi näkymään Google Maps -palvelun kartalla, tarvitset Google My Business -tilin. Kun karttapalvelun käyttäjät katsovat lähialueen karttaa, he voivat nähdä sijaintisi kohdalla yrityksesi nimen ja pienen symbolin. Niitä klikkaamalla käyttäjä pääsee katsomaan yrityksen tietoja ja saa siihen vaivattomasti yhteyden.

Kartan avulla ihmiset osaavat myös paremmin suunnistaa yrityksesi tiloihin. Mobiililaitteilla käyttäjät saavat helposti yhdellä klikkauksella reittiohjeet sijaintiisi esimerkiksi autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla. Asiakkaiden on myös helppo bongata yrityksesi liiketilat vaikkapa Google Mapsin Streetview-palvelusta.

Googlen karttapalvelusta löytyvät yritykset saavat paljon ilmaista näkyvyyttä. Jokainen, joka törmää yritykseesi sattumalta kartalla, voi olla mahdollinen tuleva asiakas.

Näin Google My Business saa yrityksesi näkymään kartalla:

Google My Business Maps

Arvostelut kasvattavat luottamusta

Ihmiset voivat käydä kirjoittamassa arvosteluja yrityksestäsi Google My Business -tilillesi oman gmail-tilinsä kautta. Positiiviset arvostelut ovat mainio keino herättää luottamusta ja houkutella asiakkaita. Yritys ei voi poistaa saamiaan arvosteluja, mutta se voi vastata niihin. Negatiivinenkin palaute on yritykselle hyvä tilaisuus osoittaa reagoivansa asiakkaiden huoliin.

Sekä yrityksen saamien arvostelujen määrä ja keskiarvo että arvosteluihin vastaaminen vaikuttavat siihen, miten hyvin yritys sijoittuu Googlen hakutuloksissa.

Tilin tietoihin voi lisätä myös valokuvia, joilla voi herättää ihmisten huomion ja antaa kattavamman kuvan yrityksestä.

Haluaisitko houkutella nettisivuillasi enemmän liidejä?

Ilmainen mailisuoramme tarjoaa yli 12 testatusti toimivaa keinoa kasvattaa myyntiäsi verkkosivujesi avulla. Tilaa kattava vinkkipaketti suoraan sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Mailisuora
Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käsittelemisen *

Leo Sävel
CEO, Patner

Leo Sävel

Markkinoi kuvaviesteillä Google My Businessissa

Uutena ominaisuutena Google My Business -palvelussa on mahdollisuus kirjoittaa kuvallisia viestejä, jotka näkyvät yrityksen tiedoissa Googlen hakutuloksissa ja karttapalvelussa. Google-viesteillä voit mainostaa vaikkapa uutta palveluasi tai tapahtumaa, jota olet järjestämässä. Näin kaikki jotka törmäävät Googlessa yritykseesi kuulevat heti sen tuoreimmat uutiset.

Kiinnostavat kuvat auttavat myös tehokkaasti kiinnittämään ihmisten huomion hakutulosten seasta.

Viestit pysyvät näkyvillä 7 päivää, tai kunnes niissä mainostettu tapahtuma on ohi.

Kuvan oikeassa alareunassa näkyy, miltä viesti näyttää hakutuloksissa:

Google My Business viestit

Google My Business -tilin luominen:

  1. Kirjaudu sisään sille Googlen sähköpostitilille, jota haluat käyttää Google My Business -tilisi hallinnoimiseen. Jos sinulla ei vielä ole Google-tiliä, voit luoda sen ilmaiseksi osoitteessa accounts.google.com.
  2. Mene Googlen My Business -sivulle, ja klikkaa Aloita nyt (Start Now) -painiketta.
  3. Ruutuun tulee lomake, johon voit täyttää yrityksesi perustiedot (nimi, maa, osoitetiedot, yms.) Kun olet valmis, klikkaa Jatka (Continue) -painiketta. Jos jonkin toisen yrityksen tiedot muistuttavat sinun yrityksesi tietoja, Google saattaa kysyä onko kyseinen yritys se mitä tarkoitit. Voit ohittaa kyselyn valitsemalla Säilytä antamani tiedot (Keep the information I entered).
  4. Google pyytää sinua varmistamaan että sinulla on oikeus hallinnoida yrityksen tiliä. Klikkaa valintaruutu Minulla on lupa hallinnoida tätä yritystä ja hyväksyn käyttöehdot (I am authorized to manage this business and I agree to the terms of service) ja valitse Jatka (Continue).
  5. Google pyytää nyt sinua vahvistamaan yritystietosi. Se tapahtuu vahvistuskoodilla, joka tilataan Googlelta. Ruudulla näkyy, millä eri tavoilla yrityksesi voi koodin tilata. Kaikki yritykset voivat tilata koodin postikortilla, joka saapuu yleensä 14 vuorokauden kuluessa. Lisäksi joillekin yrityksille tarjotaan mahdollisuutta tilata koodi esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostitse.
  6. Kun olet saanut koodisi, kirjaudu Google My Business -palveluun. Käy valikosta vahvistamassa sijaintisi. Syötä viisinumeroinen vahvistuskoodisi sille tarkoitettuun kenttään ja lähetä koodi.
  7. Yrityksesi tulee nyt näkyviin Google Mapsissa ja muissa Googlen palveluissa. Jotta saat Google My Businessista kaiken irti, voit käydä vielä täydentämässä tiliäsi vaikkapa lisäämällä valokuvia.

Kun haluat kasvattaa Google-näkyvyyttäsi, ota yhteyttä

Suunnitellaan yhdessä liiketoimintaasi tukeva hakukonenäkyvyyden strategia, jolla Google-sijoituksesi nostetaan uudelle tasolle.

Leo Sävel

Leo Sävel
Blogi alalomake hakukoneoptimointiin