Yhdistyksen nettisivujen tavoitteet

Hyvin rakennetut, ketterät ja toimivat kotisivut ovat minkä tahansa aktiivisen yhdistyksen toiminnan perusedellytys. Yhdistyksen kotisivut tukevat sekä toiminnan ylläpitämistä että kehittämistä.

Siinä missä yritykset tarvitsevat kotisivuja esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin edistämiseen, yhdistykset tarvitsevat kotisivut palvellakseen nykyisiä ja tulevia jäseniään.

Oletko vasta aloittamassa yhdistystoimintaa ja tarvitset kotisivut yhdistykselle vai haluatko kehittää jo olemassa olevan yhdistyksen verkkopresenssiä?

Yhdistyksen nettisivujen avulla voidaan rakentaa tunnettuutta, tavoittaa uusia kohderyhmiä ja edistää jäsenhankintaa. Yhtä tärkeää voi olla nykyisten jäsenten tiedottaminen vaikkapa tapahtumista, jäsenkokouksista, toiminnasta ja tavoitteista.

Myös yhdistyksen toiminnan rahoittamiseen tarvittavan varainhankinnan edistäminen voi olla yksi tavoitteista, kun suunnitellaan verkkosivut yhdistykselle.

Yhtä kaikki, hyvät kotisivut yhdistykselle ovat sellaiset, jotka palvelevat yhdistyksen yksilöllisiä tavoitteita ja tarpeita.

Kun tarvitset yhdistyksellesi tehokkaat kotisivut, ota yhteyttä

Rakennamme yhdistyksellesi verkkosivut maailman suosituimmalla kotisivualustalla yli 2400 sivuston kokemuksella.

Leo Sävel

Leo Sävel
Blogi alalomake yhdistys

Yhdistyksen nettisivut ammattilaisen avulla vai itse rakentaen?

Yhdistyksen nettisivujen ylläpitäminen ja päivittäminen on hyvin usein yhden tai muutaman ihmisen vastuulla.

Se on yllättävän aikaa vievää puuhaa ja vaatii tekijältään perehtyneisyyttä aiheeseen sekä ennen kaikkea paljon viitseliäisyyttä ja motivoituneisuutta ottaa asioista selvää, kokeilla, erehtyä ja oppia.

Periaatteessa moni voi rakentaa ja ylläpitää kotisivut yhdistykselle itsekin, mutta aiheeseen harjaantumattomalta se todennäköisesti vie todella paljon aikaa, eikä lopputulos siltikään usein välttämättä täytä odotuksia.

Sivuille saattaa jäädä piileviä virheitä, jotka harvoin ovat täysin peruuttamattomia, mutta voivat pahimmassa tapauksessa jopa haitata yhdistyksen toimintaa. Esimerkiksi estää kokonaan sivujen löydettävyyden Googlesta tai heikentää merkittävästi sivujen käytettävyyttä, mikäli virheitä ei huomata.

Lähes kaikille yhdistyksille on kuitenkin tärkeää, että nettisivujen päivittäminen onnistuu omin avuin, eikä jokaisen muutoksen tai päivityksen tekemiseen ole pakko käyttää ulkopuolista apua.

Etenkin silloin, jos edessä on kokonaan uusien verkkosivujen rakentaminen tai yhdistyksen vanhojen sivujen uudistaminen, ammattilaisen apu tulee yleensä tarpeeseen. Kaikkien sivustojen elinkaaren aikana tulee väistämättä vastaan myös teknisiä haasteita – ja silloinkin on iso etu, jos käytettävissä on luotettava tukipalvelu nopeaan ongelmanratkaisuun.

yhdistyksen kotisivut

Vaihtoehdot nettisivujen rakentamiseen

Vaivattomin ja turvallisin tapa on luonnollisesti ulkoistaa suurin osa nettisivuprojektista ammattilaiselle, joka rakentaa kotisivut yhdistykselle juuri niillä toiminnallisuuksilla, jotka parhaiten palvelevat sen tavoitteita ja tarpeita.

Vielä parempi, jos yhteistyö ei pääty siihen, kun verkkosivut on julkaistu, vaan tuttu ammattilainen on jatkossakin käytettävissä aina, kun eteen tulee jokin tekninen pulma tai isompi muutostarve.

Monissa tapauksissa budjetti ei kuitenkaan anna myöden ulkoistaa nettisivuprojektia kokonaan tai halutaan muuten hyödyntää esimerkiksi yhdistyksen sisältä löytyvää osaamista ja kiinnostusta aiheeseen.

Tällöin paras vaihtoehto saattaa olla kevyempi ratkaisu, jossa ammattilainen auttaa yhdistyksen alkuun nettisivujen rakennusprojektissa ja on tukena teknisissä sekä visuaalisissa haasteissa myös jatkossa.

Me Helpoilla kotisivuilla olemme rakentaneet yli 2400 verkkosivustoa, joiden joukossa on myös lukuisia yhdistysten sivustoja. Olemme rakentaneet verkkosivuja yhdistyksille sekä kokonaisratkaisuna aina layoutin suunnittelusta tekniseen toteutukseen ja ylläpitoon että auttaneet alkuun yhdistyksiä alustamalla verkkosivut ja kouluttamalla heitä rakentamaan sivut itsenäisesti.

Seuraavaksi esittelemme tarkemmin erilaiset vaihtoehdot yhdistyksen verkkosivuille.

Yhdistyksen nettisivujen suunnittelu ja toteutus Helpoilla kotisivuilla

Haluatteko yhdistyksenne tavoitteisiin suunnittellut kotisivut kokonaistoteutuksena nopeasti ja helposti, ilman teknisiä huolia?

Rakennamme kotisivut yhdistyksellenne maailman suosituimmalla nettisivualusta WordPressillä, joka taipuu niin laajaksi verkkosivustoksi, blogialustaksi, onepage-sivuksi kuin verkkokaupaksikin.

Toiveissanne voi olla suppea tai kattava sivusto, yksinkertaisen tyylikäs visuaalinen ilme tai graafikon suunnittelema jokaista yksityiskohtaa myöten harkittu layout, pelkkä käyntikorttisivusto tai hakukoneoptimoitu kokonaisuus. Rakennamme yhdistyksellenne juuri sen näköiset kotisivut kuin haluatte, niillä toiminnallisuuksilla, joita tarvitsette.

Rakentamamme WordPress-sivut ovat aina mobiiliystävälliset, kevyet sekä nopeasti latautuvat, ja ne tarjoavat näin myös erinomaisen pohjan Google-näkyvyydelle.

Sivuja on helppo muokata myös itse ilman koodaamisosaamista, ja projektin päätteeksi tarjoamme mielellämme kaikille asiakkaillemme myös käyttökoulutuksen sivuston muokkaustarpeisiin.

Yhdistyksen nettisivujen lisäksi saatte meiltä halutessanne myös domainin, webhotellin, turvallisuuspäivitykset ja jatkuvan asiakastuen.

Mitä yhdistyksen kotisivut sitten maksavat? 

Yhdistysten nettisivujen hinta ammattilaisen suunnittelemana on yleensä noin 500–3000 €. Laajempi sivusto todella monipuolisilla ominaisuuksilla saattaa maksaa helposti 3000–10 000 € ja siitä ylöspäin.

Hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi sivuston laajuus, erilaisten toiminnallisuuksien, kuten kalenterilisäosien ja muiden lisäpalveluiden tarve.

Voit tutustua verkkosivupakettien hintoihin tarkemmin täältä.

Kotisivut yhdistykselle

Edulliset kotisivut yhdistykselle

Haluatteko säästää nettisivubudjetissa rakentamalla kotisivut yhdistyksellenne itse, mutta varmistaa samalla, että teillä on käytössänne laadukas kotisivualusta sekä tarpeen mukaan teknistä tukea saatavilla?

Tarjoamme yhdistyksille myös tavallista edullisempaa WordPress + Kadence -nettisivujen aloituspakettia, johon sisältyy WordPress-sivuston alustus, tunnin käyttökoulutus sekä tunnin kehityssparraus.

Käytännössä saatte siis kauttamme laadukkaan, mutta edullisen kotisivualustan (saman jota käytämme sivujen rakentamiseen itsekin) sekä käyttökoulutuksen, jonka jälkeen rakennatte sivuston kotisivukone-tyyppisesti valmiiksi – kotisivukone, mutta laadukkain mahdollinen alusta.

Kun olette päässeet eteenpäin sivuston rakennuksessa, käymme kehityssparrauksessa yhdessä läpi siihen mennessä vastaan tulleet kysymykset.

Aloituspaketti soveltuu sivuston rakentamisesta kiinnostuneille, tietoteknisesti osaaville yhdistysaktiiveille, mutta ei kuitenkaan vaadi esimerkiksi koodaamisosaamista.

WordPress+Kadence-kotisivut yhdistykselle aloituspaketin hinta on alkaen 400 €.

Mitä pitää ottaa huomioon, kun suunnitellaan kotisivut yhdistykselle?

Päätittepä sitten ulkoistaa nettisivujen rakennuksen kokonaan tai ryhtyä rakentamaan sivuja itse, niin ainakin seuraavia asioita kannattaa pohtia, kun yhdistyksen nettisivujen uudistus tai rakentaminen on ajankohtaista.

1. Mikä on yhdistyksen nettisivujen tavoite?

Oletteko hankkimassa uudet kotisivut yhdistykselle esimerkiksi jäsenhankintaa varten vai vain tietopankiksi olemassa oleville jäsenille? Tai kenties johonkin muuhun tarkoitukseen?

Kun tiedätte, mitä sivustolla halutaan saavuttaa, voidaan sivut rakentaa palvelemaan näitä tavoitteita mahdollisimman hyvin.

2. Minkä verran resursseja sivujen rakentamiseen on käytettävissä?

Millainen budjetti sivuston rakentamiseen on varattu?

Budetin myötä kannattaa myös pohtia, minkä verran olette itse valmiita panostamaan sivujen rakentamiseen sekä minkä verran tietotaitoa ja intoa sivujen rakennukseen ja ylläpitämiseen löytyy omasta takaa.

3. Onko Google-löydettävyys yhdistykselle tärkeää?

Hyvät sisällöt ovat yhdistyksen kotisivujen tärkein elementti kahdestakin syystä. Ne palvelevat paitsi käyttäjiä myös hakukonenäkyvyyttä.

Etenkin silloin, jos Google-näkyvyys on yhdistykselle tärkeää, kannattaa sivustolle rakentaa oma sivunsa tai artikkelinsa jokaista tärkeää aihetta (=avainsanaa) varten ja kullekin sivulle kannattaa kirjoittaa riittävästi laadukasta tekstiä aiheesta, mielellään vähintään 300–600 sanaa per sivu.

Tämä on hyvä ottaa huomioon, kun suunnittelette sivuston rakennetta ja sisällöntuotantoa.

4. Miten hankitte kävijöitä nettisivuillenne?

Onko teille tärkeää, että uudet kävijät voisivat löytää tiensä yhdistyksen verkkosivuille vai onko sivusto tarkoitettu vain niille, jotka jo tietävät yhdistyksestä muuta kautta?

Laadukkaiden tekstisisältöjen lisäksi erilaisilla hakukoneoptimointitoimenpiteillä, kuten esimerkiksi ulkoisten linkkien ja sivuston latausnopeuden optimoinnilla voitte parantaa nettisivujenne luonnollista näkyvyyttä hakutuloksissa.

Maksetulla Google-mainonnalla voitte puolestaan nousta suoraan hakutulosten kärkeen niin halutessanne.

5. Miten sivujen visuaalisessa ilmeessä huomioidaan yhdistyksen imago?

Kotisivujen visuaalisella ilmeellä voidaan ohjailla sitä, millaisia mielikuvia sivustovierailijoille herää yhdistyksestä nettisivujen kautta.

Onnistunut visuaalinen ilme viestii yhdistyksen toiminnasta ja arvoista luotettavasti ja tekee sen kohderyhmää puhuttelevalla tavalla.

Kuvat, värimaailma ja pienemmätkin visuaaliset yksityiskohdat, kuten fonttivalinnat vaikuttavat siihen, millaisen ensivaikutelman sivut yhdistyksestä luovat.

6. Millaista ylläpitoa yhdistyksen kotisivut tarvitsee?

Sivustonne ylläpitoa varten tarvitsette turvallisen ja nopean webhotellin. Se millaisen ylläpitopalvelun sivuillenne valitsette, vaikuttaa siis myös suoraan sivujenne latausnopeuteen, käyttäjäkokemukseen ja hakukonenäkyvyyteen.

Lisäksi tarvitsette tietenkin domainin eli verkkotunnuksen, joka määrittää yhdistyksenne www-osoitteen. Usein hyvä domain on yhdistyksen nimi, mutta kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, ettei se loukkaa kenenkään muun rekisteröimää domainia tai sekoitu toiseen verkkotunnukseen.

Hyvä domain on myös selkeä, tunnistettava ja mahdollisimman ytimekäs sekä helppo lausua ääneen niin, että kuulija voi ymmärtää sen vain yhdellä tapaa eikä väärinkäsityksiä pääse syntymään.

Mikäli nettisivujen hankkiminen tai uudistaminen on ajankohtaista ja haluat jutella tarkemmin siitä, millainen ratkaisu soveltuisi parhaiten teidän tarpeisiinne, ota rohkeasti yhteyttä oheisella lomakkeella.

Kun tarvitset yhdistyksellesi tehokkaat kotisivut, ota yhteyttä

Rakennamme yhdistyksellesi verkkosivut maailman suosituimmalla kotisivualustalla yli 2400 sivuston kokemuksella.

Leo Sävel

Leo Sävel
Blogi alalomake yhdistys