Mikä on WordPress-teema? 

WordPress-teema on WordPress-nettisivuille asennettava ikään kuin valmiiksi suunniteltu sapluuna, joka määrittää muun muassa:

(1) miltä nettisivujen ulkoasu näyttää,
(2) millaiseksi nettisivujen ulkoasua voidaan kustomoida,
(3) kuinka helppoa ulkoasun muokkaaminen on ja
(4) millaisia ominaisuuksia sivusto lähtökohtaisesti voi sisältää.

Mihin teemoja käytetään?

Nettisivuja voidaan rakentaa alusta asti koodirivi kerrallaan koodaamalla. Tällä tavalla sivustosta saadaan parhaassa tapauksessa millimetrin tarkkuudella juuri toiveiden mukainen nopea ja kevyt kokonaisuus. Tällöin kuitenkin puhutaan lähes poikkeuksetta viisi- tai jopa kuusinumeroisista summista.

Nämä kaikki ominaisuudet (nopeus, keveys ja yksilöllisyys) on kuitenkin mahdollista toteuttaa myös ketterämmin: WordPressiin suunniteltujen erilaisten teemojen avulla.

Niinpä sivustojen rakentamista helpottavia teemoja hyödyntävät paitsi yksityishenkilöt myös monet sivujen rakentamiseen erikoistuneet yritykset.

Suuret nettisivuyritykset saattavat tosin kehittää käyttöönsä kokonaan oman teemansa, mutta tänä päivänä myös valmiiden teemojen joukosta löytyy niin laadukkaita ratkaisuja, että oikeanlaisen teeman valitessaan taitava WordPress-kehittäjä voi rakentaa täysin yksilöllisen näköisiä, uniikkeja sivustokokonaisuuksia myös ilman omaakin teemaa.

Runsaasti valinnanvaraa

Teemoja on kuitenkin olemassa ihan joka lähtöön, niin ilmaisia kuin maksullisia, hyviä ja huonoja, isojen ohjelmistoyritysten kehittämiä ja yksittäisten koodareiden suunnittelemia.

Themeforest.net on teemojen markkinapaikka, josta löytyy valtaosa tarjolla olevista maksullisista teemoista. Theme Forestin valikoima on kuitenkin todella massiivinen, mikä voi tehdä sopivan teeman valinnasta etenkin kokemattomalle sivuston rakentajalle haastavaa.

Vinkkejä teeman valintaan

Kenties kaikista tärkeintä on kuitenkin valita suosittu teema, jota kehitetään ja päivitetään säännöllisesti ja jonka käyttöön on saatavilla myös tukea.

Lisäksi responsiivisuus, keveys ja nopeus sekä tietenkin teeman tarjoamat ominaisuudet ovat tärkeimpiä asioita, jotka kannattaa huomioida valintaa tehtäessä. Mutta se on jo sitten kokonaan toisen artikkelin aihe.

Olennaista kuitenkin on, että teemoissa on niiden muokattavuuden suhteen merkittävä eroja. Toiset teemat ovat hyvin tarkkaan rajoitettuja esimerkiksi sen suhteen, mihin tietyt elementit sivuilla voidaan sijoittaa, kun taas toiset teemat tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia ulkoasun muokkaamiseen ja sitä myöden nettisivujen visuaalisen ilmeen ja toiminnallisuuksien kustomointiin.

Millainen on käyttämämme Kadence-teema?

Me Helpoilla kotisivuilla käytämme tällä hetkellä kaikissa toteutuksissamme Kadence-teemaa, jonka ansiosta sivuja ei tarvitse koodata joka kerta tyhjästä.

Aikaa ja budjettia käytämme vain välttämättömään koodaukseen, eli silloin jos valmis elementti ei sellaisenaan taivu siihen, mitä halutaan saavuttaa.

Miksikö?

Siinä missä koodatessa suurin osa pienemmän yrityksen nettisivubudjetista saattaisi kulua pelkän sivurungon kehittämiseen, teeman ansiosta meille jää huomattavasti enemmän aikaa keskittyä asiakkaalle näkyviin asioihin, kuten ulkoasun suunnitteluun ja tekstisisällön tuottamiseen.

Tämän takia pystymme tarjoamaan kotisivuja hyvällä hinta-laatusuhteella.

Olemme vuosien varrella rakentaneet sivuja myös muilla hyväksi havaituilla teemoilla, kuten Divillä ja Elementorin Hello-teemalla, mutta halunneet päivittää tekemistämme aina sen mukaan, mikä teema sillä hetkellä tarjoaa mielestämme kaikkein parhaimmat edellytykset laadukkaiden nettisivujen rakentamiseen.

Tällä hetkellä se on mielestämme Kadence.

Verrattain uusi teema on jo lyhyessä ajassa ehtinyt saavuttaa suurta suosiota WordPress-kehittäjien keskuudessa.

Kadencen vahvuudet

Kadencella voidaan räätälöidä sekä toiminnallisuuksiltaan että visuaaliselta ilmeeltään täysin yksilölliset verkkosivut, kunkin yrityksen tarpeisiin.

Vaikka siis puhumme valmiista teemasta, se ei suinkaan tarkoita useita toistensa kopioilta näyttäviä nettisivuja. Meidän tapauksessamme teema ei niinkään liity sivuston ulkoasuun, vaan siihen miten nopeaa sivujen rakentaminen sen avulla on.

Kadencen ehdottomia vahvuuksia ovatkin sen muokattavuus sekä ennen kaikkea keveys.

Kaikki ylimääräinen ja turha on riisuttu pois, mikä tarkoittaa, että voimme rakentaa teeman avulla todella nopeita verkkosivuja.

Kun tarvitset yrityksellesi tehokkaat kotisivut, ota yhteyttä

Rakennamme sinulle liiketoimintaasi tukevat sivut maailman suosituimmalla kotisivualustalla yli 2400 sivuston kokemuksella.

Leo Sävel

Leo Sävel
Blogi alalomake yleinen