Tarina

Tutustu yritystarinaamme.

Myyjistä yrittäjiksi

Ennen yrityksen perustamista Leo työskenteli pitkään yritysmyynnin parissa, josta liikeidea kotisivujen rakentamiseen sai alkunsa. Vuoden 2013 alussa Leo kertoi liikeideastaan opiskelukaverillensa Michaelille ja kysyi lähtisikö hän mukaan yrittäjäksi. Vastaus oli myöntävä, joten suunnittelu aloitettiin heti ja virallisesti toiminta alkoi elokuussa 2013.

Avoin yhtiö vai osakeyhtiö?

Yhtiömuodoksi valikoitui taloudellisista syistä avoin yhtiö. Osakeyhtiön perustaminen olisi vaatinut suuremmat alkuinvestoinnit, joten avoin yhtiö oli kevyempi muoto aloittamiselle. Moni kokeneempi ammattilainen kyseenalaisti ja ihmetteli valintaa. Yrittäjien vahva keskinäinen luottamus kuitenkin mahdollisti poikkeuksena pidetyn järjestelyn. Yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 2017.

Miksi kotisivujen rakentaminen?

Miksi yritys perustettiin näin kilpaillulle alalla ilman varsinaista alan koulutustaustaa tai kokemusta kotisivujen rakentamisesta? WordPress vaikutti julkaisujärjestelmänä sellaiselta, että jatkuva itseoppiminen toiminnan ohella oli mahdollista. Leo ja Michael uskoivat vahvasti omaan kykyynsä oppia uusia asioita ja ratkaista ongelmia nopealla aikataululla.

Matalan oppimiskynnyksen lisäksi taloudellinen riski oli pieni ja toiminta lähti käyntiin 1000 euron pääomasijoituksella. Aloituspäätöksen viimeinen silaus oli liiketoimintasuunnitelman yhteydessä tehty suppea markkinatutkimus (Googlaus). Tutkimuksessa kävi ilmi, että suuresta kilpailusta huolimatta toiminnalle saattaisi olla markkinarakoa. Alalla tuntui olevan tilaa toimijalle, joka toteuttaisi kotisivut pienyrittäjälle järkevään hintaan asiakaspalvelulähtöisellä konseptilla.

Alkutaipale

Aloituspääomalla katettiin juoksevia kuluja, kuten puhelin‑, ylläpito- ja kirjanpitolaskut sekä ensimmäisen osa-aikaisen työntekijän palkat. Leo oli tässä kohtaa yhtäaikaisesti yrittäjä, työnantaja ja opiskelija. Michael puolestaan oli jättänyt työnsä rahoitusalalla ja hyppäsi kohti tuntematonta.

Toimitila vai olohuone?

Toiminta aloitettiin Leon olohuoneessa Pasilassa HOAS:illa (Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö). Ennen yrityksen perustamista Leo oli luvannut vaimollensa Miralle, että toimitila hankitaan ensimmäisten 6kk jälkeen. Todellisuudessa Sävelten olohuoneen pöydällä tehtiin töitä vielä yli vuosi aloittamisen jälkeenkin. Lopullinen sysäys virallisemman toimitilan hankkimiseen tuli, kun olohuoneen pöydän ympärillä alkoi olla säännöllisesti 4 kaveria.

Halu uudistua ja vahvuudet

Kotisivujen rakentamiseen vaaditaan toimivan konseptin lisäksi jatkuva halu oppia uutta ja uudistua, joka on yksi yrityksen neljästä arvosta. Yrittäjien aikaisempi työelämäkokemus oli pääasiassa myynnin ja asiakaspalvelun parista, jotka ovat olleet toiminnan kulmakiviä tähän päivään saakka. Toiminnan aloittamisesta lähtien uusia asiakkaita on tullut keskimäärin noin 23 joka kuukausi ja olemassa olevat asiakkaatkin ovat olleet palveluun pääasiassa erittäin tyytyväisiä.

Maksuton kotisivukartoitus

Varaa aika ilmaiseen etäkartoitukseen

Valitse erikokoisiin verkkosivuprojekteihin erikoistuneista asiantuntijoistamme sinun tarpeitasi parhaiten vastaava henkilö. Varaa sinulle sopivin aika kalenterista ja jätä meille yhteystietosi.

Onko verkkosivuprojektisi budjetti todennäköisesti yli 1500 €?

Leo Sävel

CEO, CO-FOUNDER

Onko verkkosivuprojektisi budjetti todennäköisesti alle 1500 €?

Ville Vesanen

SALES