Satakunnan Aluetaksi Oy

Toteutusvuosi: 2022

Tavoitteena oli tuoda vanhat verkkosivut tähän päivään, parantaa käyttäjäkokemusta ja luoda visuaalisesti selkeä ja raikas ensivaikutelma.

Mitä toteutukseen sisältyi?

  • Uusien verkkosivujen ja verkkokaupan suunnittelu sekä toteutus 
  • Mobiilioptimointi
  • Käyttökoulutus

Satakunnan Aluetaksin verkkosivu-uudistus

Satakunnan Aluetaksi Oy on porilaisten, raumalaisten ja ulvilalaisten taksiautoilijoiden omistama taksien tilausvälitysyhtiö, joka on tarjonnut asiakkailleen laadukasta taksipalvelua jo usean vuosikymmenen ajan.

Vuonna 1993 perustettu taksiyhtiö on perinteisten taksipalveluiden lisäksi panostanut asiointipalveluihin, vähäpäästöisiin kuljetuksiin sekä juhlatilaisuuksiin ja yritysvieraiden kuljettamiseen soveltuviin premium-kuljetuksiin.

Kun alkuvuodesta 2022 yrityksen verkkosivut päätettiin rakentaa uusiksi, toiveena oli ennen kaikkea nykyaikainen, käyttäjäystävällinen ja selkeä sivusto. Verkkosivuprojektista vastaamaan valikoitui Helpot kotisivut.

Tuumasta toimeen

Satakunnan Aluetaksin toimitusjohtajan Salla Härmän mukaan projektin ensisijaisena tavoitteena oli aikaisempaa kevyemmät, simppelimmät ja helpommin käytettävissä olevat verkkosivut.  

“Vanhat nettisivut olivat jo aikansa eläneet, eivätkä toimineet kunnolla. Esimerkiksi sivujen alasvetovalikkoa oli vaikea käyttää. Vanhoilta sivuilta saatiin aihiot, mutta kaikki ylimääräinen, vanhanaikainen ja turha haluttiin karistaa pois”, Salla Härmä kertaa lähtötilannetta.

Verkkosivuprojekti käynnistettiin nopeasti yhteisellä Teams-tapaamisella, jossa käytiin läpi toiveet ja tavoitteet sivuston suhteen. Paria Teams-tapaamista lukuun ottamatta yhteydenpito projektin aikana sujui pääsääntöisesti sähköpostin välityksellä.

“Olin yllättynyt, kun kuulin, että voisimme saada uudet verkkosivut julkaisukuntoon jo muutamassa viikossa. Vähän kyllä jännitti etukäteen, kun itsellä on paljon asioita työpöydällä, että kuinkahan paljon joudun käyttämään omaa aikaani tähän, mutta projekti osoittautuikin yllättävän kevyeksi”, sanoo Härmä.  

Raikas ja selkeä layout

Uusien nettisivujen visuaalisessa ilmeessä panostettiin selkeyteen ja raikkauteen. Yrityksen brändiin vahvasti kuuluva musta väri oli aiemmin saanut sivut näyttämään raskailta ja siksi uudistuksissa sen rinnalle tuotiin runsaasti kuvia keventämään ja raikastamaan kokonaisilmettä.  

“Se oli ihmeellistä, miten hyvin Erika (sivujen rakentaja) sai ajatuksistani kiinni aina, kun kerroin jonkun toiveen sivujen suhteen. Oikeastaan kertaakaan ei jouduttu jälkikäteen korjailemaan mitään”, toteaa Härmä. 

Asiakkaan laadukkaiden kuvien ja videoiden ansiosta ensivaikutelma yrityksestä sivuston kautta on nyt todella ammattimainen ja luottamusta herättävä.

Verkkokauppaominaisuus ja käyttäjäkokemus

Visuaalisen ilmeen muutos vanhaan verrattuna on suuri, mutta ulkoasun lisäksi huomiota kiinnitettiin tietenkin myös tekniseen toteutukseen ja käyttäjäkokemukseen. Uudet sivut latautuvat nyt todella nopeasti käyttäjilleen ja niitä on miellyttävä käyttää niin isolta ruudulta kuin mobiilistakin.  

Sivuston yhteyteen rakennettiin myös kuljettajille suunnattu verkkokauppa, jonka kautta on mahdollista ostaa kurssipaikka Satakunnan Aluetaksin järjestämille kuljettajakursseille.

Jouhevaa yhteistyötä

Yhteistyö asiakkaan ja sivun rakentajan Erika Häyrisen välillä sujui koko projektin ajan hyvin.

“Yhteistyö oli tosi jouhevaa ja Erika piti minut koko ajan tilanteen tasalla. Olen itse sellainen tuumasta toimeen -ihminen, ja kerrankin oli projekti, joka saatiin nopeasti valmiiksi”, Härmä naurahtaa.

Sivut valmistuivat aikataulussa ja lopputulos miellytti kumpaakin. Erikan antaman käyttökoulutuksen ansiosta asiakas sai eväitä tehdä pieniä päivityksiä sivustolle jatkossa myös itse, vaikka suuremmissa muutoksissa Härmä kertoo turvautuvansa jatkossakin Helppojen kotisivujen osaamiseen.

“Voin ehdottomasti suositella (Helppoja kotisivuja), oli kiva projekti”, Härmä toteaa lopuksi.