Koti Vaihtoon LKV Oy

Toteutusvuosi: 2021

Tavoitteena oli rakentaa visuaalisesti näyttävät ja selkeät verkkosivut, joissa olisi huomioitu erilaiset kohderyhmät – hakukoneita unohtamatta.

Mitä toteutukseen sisältyi?

  • Tekstisisällöntuotanto
  • Graafinen suunnittelu logosta käyntikortteihin ja mainosmateriaaleihin
  • Nettisivujen tekinen toteutus
  • Hakukoneoptimointi
  • Digitaalinen markkinointi
    • Goole Ads -hakusanamainonto
    • Google Remarketing mainonta

Koti Vaihtoon LKV

Koti Vaihtoon LKV on uusi kiinteistönvälitysliike, joka tarjoaa nykyaikaisemman ja ketterämmän tavan asunnon myyntiin.

Koti Vaihtoon LKV:n Näytä kotisi™ -konseptin ansiosta asunnon myyjillä on mahdollisuus säästää jopa tuhansia euroja välityspalkkiossa, tinkimättä palvelun laadusta.

Palveluun sisältyy kaikki ammattimaisen kiinteistönvälityspalvelun parhaat puolet. Ainoa ero perinteiseen välityspalveluun on, että Näytä kotisi™ -palvelumallissa asunnon myyjä näyttää kotinsa ostajaehdokkaalle itse, minkä ansiosta välityspalkkio on ainoastaan 1 % asunnon velattomasta kauppahinnasta.

Koti Vaihtoon LKV Oy
Koti Vaihtoon LKV Oy

Ketterä konsepti näkyväksi

Tavoitteena oli luoda uudenlaiselle kiinteistönvälityspalvelulle helposti lähestyttävä sivusto, joka houkuttelisi ihan tavallisia asunnon myyjiä tutustumaan nykyaikaiseen välityspalveluun, jossa yhdistyvät kiinteistönvälittäjän asiantuntemus ja itsemyynnin edullisuus.

Yrittäjillä oli itsellään selkeä visio, millaista sisältöä sivustolla pitäisi olla ja sitä lähdettiin työstämään yhdessä sisällöntuottajan kanssa. Nettisivujen eri kohderyhmille – asunnon myyjille ja ostajille, rakentajille ja välittäjille – kirjoitettiin omat tekstinsä sekä sivuston käyttäjäkokemusta, että hakukonenäkyvyyttä silmällä pitäen.

Selkeä ja erottuva visuaalinen ilme

Sisällöntuotannon lisäksi myös visuaalisen ilmeen haluttiin viestivän samanlaista suoraviivaisuutta ja ketteryyttä, jota myös kiinteistönvälityspalvelu itsessään edustaa.

Koska kyseessä oli aivan uusi yritys, oli graafinen suunnittelu luontevaa aloittaa logon suunnittelusta. Graafikko suunnitteli asiakkaan toiveiden pohjalta yksinkertaisen ja selkeän tekstilogon pienellä twistillä.

Logoa suunniteltaessa lyötiin lukkoon myös yritysilmeen värimaailma, joka erottuu positiivisesti alan toimijoille yleensä melko tyypillisesti mustavalkoisesta linjasta.

Koti Vaihtoon LKV Oyn logon graafinen suunnittelu sisälsi erilaisia logovaihtoehtoja erivärisillä pohjilla käytettäviksi.

Verkkosivujen ulkoasun suhteen toiveena oli selkeä ja pelkistetty layout, jossa huomio kohdistuukin nyt visuaalisen ilotulittelun sijaan tekstisisältöihin.

Graafikon kynästä syntyivät logon ja verkkosivujen layoutin lisäksi myös humoristinen brändimaskotti, käyntikorttipohja, erilaisia digimarkkinointimateriaaleja sekä graafinen ohjeisto, jonka avulla kuka tahansa suunnittelija voi jatkossa toteuttaa yritysidentiteetin mukaisia viestintä- ja markkinointimateriaaleja.

Brändimaskotti
Digimarkkinointimateriaalit

Tekninen toteutus

Verkkosivujen teknisessä toteutuksessa tavoitteena oli nopeasti latautuva, käyttäjäystävällinen ja hakukoneet huomioiva kokonaisuus. Näitä tavoitteita ajatellen sivut rakennettiin hyödyntäen WordPressin omaa Gutenberg-sisältöeditoria sekä Kadence-teemaa.

WordPress itsessään tarjoaa hyvät lähtökohdat hakukoneoptimoinnille mm. sivujen loogisen rakenteen ja URL-osoitteiden ansiosta. Gutenberg ja Kadence puolestaan ovat nopeutensa ja keveytensä ansiosta ehdottomasti parhaimmistoa WordPress-sivujen rakentamisessa.

Lisäksi visuaalisen rakentajan ja teeman ansiosta sivustoa ei tarvinnut koodata alusta alkaen tyhjästä ja tällainen kokonaisuus oli mahdollista toteuttaa pienyrittäjille järkevään hintaan. Visuaalisen sivurakentajan ja teeman käytöstä huolimatta Kotivaihtoon.com käyttöliittymineen räätälöitiin alusta alkaen yrityksen toiveiden ja tavoitteiden mukaan, yksilölliseksi kokonaisuudeksi.

Hakukoneoptimointi ja digimarkkinointi

Näkyvyys huomioitiin verkkosivutoteutuksessa kautta linjan; tekstisisältöjen ja teknisen optimoinnin lisäksi sivustolle tehtiin myös hakukoneoptimointitoimenpiteitä, joilla haluttiin parantaa näkyvyyttä tietyillä valituilla avainsanoilla.

Koska tavoitteena oli ohjata uudelle sivustolle mahdollisimman paljon potentiaalisia asiakkaita, ei näkyvyyttä jätetty pelkästään luonnollisten hakukonesijoituksen varaan. Optimointityön lisäksi sivustolle rakennettiin Google Ads -mainoskampanjoita.

Google Ads -hakusanamainoskampanjan ansiosta nettisivut saatiin hakutulosten kärkeen ja verkkosivuille ohjattua kävijäliikennettä silloin, kun potentiaaliset asiakkaat tekevät googlehakuja palveluun liittyvillä avainsanoilla.

Koska yleensä vain pieni osa sivustovierailijoista konvertoituu ensimmäisellä vierailukerrallaan, rakennettiin sivustolle myös Google Remarketing -kampanja. Uudelleenmarkkinoinnin ansiosta sivustolla aiemmin vierailleita kävijöitä voidaan nyt houkutella takaisin verkkosivulle, kun he surffaavat muualla netissä.

Olli-Pekka Asikainen

Kiinnostuitko hakukoneoptimoinnista tai Google-mainonnasta? Heitähän Opalle viestiä ja laitetaan hakukonehommat kuntoon.

Olli-Pekka Asikainen
olli-pekka.asikainen@helpotkotisivut.fi
050 409 3118